O NAS

NAŠA ZGODBA

Že od nekdaj velja, da vas ni prava vas, če nima cerkve in gostilne. Da je temu res tako, lahko ugotovimo v vasi Homec, kjer na hribčku kraljuje cerkvica, spodaj na vasi ob glavni cesti Domžale-Kamnik pa Gostilna Repanšek. Dobra stara domača gostilna, ki je svoja vrata odprla že pred dobrimi 133 leti.

Andrej, najmlajši sin pokojnih Vida in Ane, ki je četrta generacija gostincev v družini, zadnja leta vodi gostilno Repanšek skupaj z ženo Natašo. Od staršev je podedoval gene pravega gostilničarja. Gostom se vedno popolnoma posveti, zato se tja vračajo vedno znova.

V kuhinji je glavna Nataša, ki je dvajset let, vse do leta 2017, kuhala ob boku danes že pokojne Andrejeve mame Ančke. Tako ima vse recepte v malem prstu in med gosti je veliko takšnih, ki prav zaradi preizkušenih stalnic v ponudbi in družinske gostoljubnosti Repanškovih gostilno obiskujejo že več rodov.

Poleg okusne hrane so gostje vedno deležni tudi prijazne besede. Za okroglo mizo pa se vedno znova vračajo tudi domačini, kjer ob dobri kapljici spregovorijo kakšno modro. Tudi tisti, ki so nekoč živeli na Homcu ali v bližini, se še vedno radi ustavijo tam.

Andrej in Nataša Repanšek optimistično zreta v prihodnost. Pri delu v gostilni jima že pridno pomagajo tudi njuni trije otroci – hči Katja in dvojčka Andrej in Matej, slednji tudi obiskuje srednjo gostinsko šolo v Ljubljani.

GOSTILNA IN PENZION REPANŠEK

Naša pristna slovenska domača kuhinja privablja obiskovalce od blizu in daleč. Poleg okusne hrane in prijetnega ambienta so gostje vedno deležni tudi prijazne besede. Gostje prihajajo pod stare kostanje že od leta 1889, torej v Gostilni Repanšek že dobrih 133 let strežemo žejnim, lačnim in zabave željnim.